Squadra Italia

Vereiste licentie: Club, EU / Nationaal of International

Lekker racen

Squadra Italia is de Nederlandse budget-raceklasse voor coureurs (m/v) met een Italiaanse auto. Onze doelstelling is simpel: “Betaalbaar racen voor Italiaanse autos”. Om dit waar te kunnen maken hebben wij de hulp ingeroepen van een heuse goeroe: Huub Vermeulen. Juist, het altijd goed geluimde brein achter de ZomerAvondCompetitie. Huub weet als geen ander hoe je met relatief weinig geld toch onmetelijk veel raceplezier kunt organiseren.

Squadra Italia heeft, na een goedkeurend knikje van Huub, dan ook elf evenementen op de kalender gezet. Echt waar! Dat betekent vijftien racedagen knallen met je eigen Italiaanse-racer tegen bloedverwanten. Squadra Italia wordt opgenomen in de doldwaze karavaan van de ZAC. En wel binnen de auto’s B in een aparte klasse. Je racet dus alléén tegen andere Italiaantjes. Kan het leuker en spannender? Huub Vermeulen kan het zich niet voorstellen: “Kijk, als liefhebber van Italiaanse auto's ben je natuurlijk een beetje apart. En dat vinden wij niet erg: aparte mensen die goed hard met elkaar door de bocht kunnen. Binnen Squadra Italia kunnen al die aparte, graag sleutelende mannen en vrouwen lekker met elkaar rondhangen en racen op het circuit. Zo wordt het leven ineens erg leuk.’

Leuk goedkoop en lekker makkelijk

Daar komt nog bij dat het ook nog eens leuk goedkoop is. Voor een hele dag gummen met een glimlach betaal je nog geen 200 euro. Dat is ook nog eens inclusief eigen hangplek op de paddock, dus Italiaanse gezelligheid, raad en daad met daarbij sterke, zeer sterke verhalen van andere piloten zijn inbegrepen. Aan het einde van de dag kun je daar bovendien de rondetijden met elkaar vergelijken aan de hand van de Squadra Italia uitslagenlijsten. Wil je met ons meerijden? Neem dan jezelf mee, je racelicentie en natuurlijk je favoriete Italiaanse circuit auto. Aan vooraf inschrijven of betalen doen we niet. Dat doe je gewoon op de racedag zelf. Zo kun je per keer beslissen of je die dag mee scheurt of niet. Niets moet en alles mag. De aparte race van Squadra Italia wordt natuurlijk pas echt feest bij voldoende rijders, ook al is er geen minimum aantal.

Wat moet ik doen om mee te doen aan de Squadra Italia ?

Iedereen die in het bezit is van een italiaanse auto die aan de eisen van de DNRT voldoet en zelf in bezit is van een geldige racelicentie kan mee racen met de Squadra Italia.

De eisen aan de auto zijn o.a. een rollkooi volgens FIA reglement, 6 punts gordel en racestoel. Verdere eisen vind je bij reglement. Auto's die veel gebruikt worden zijn: Fiat Coupe, Alfa Giulia, Alfa 75 en Alfa 33, maar er zijn natuurlijk nog voldoende andere sportieve wagens gebouwd in Italia waar perfect mee te racen valt.
Als coureur moet je in het bezit zijn van een geldige racelicentie en de juiste persoonlijk uitrusting als overall, helm, ondergoed en schoenen.

Laatste nieuws

Deze berichten komen bij de Cup vandaan
27 februari 2023
Inschrijven DNRT 2023
Dit jaar vliegen we de inschrijving iets anders aan.U kunt nu al inschrijven voor ieder evenement, maar ook inschrijven voor het gehele seizoen tegen een gereduceerd […]
 

Deelnemen in deze klasse?


Kijk voor meer informatie over deze cup, de reglementen en mogelijkheden tot deelname op de website van de cup: